Come into my world
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Frizure

+9
[D][a][n][i][e][l][a]
Milena_BG
meduzica
hellenamax
sanja
Majda
ludacha
Malena...
Wonderfull
13 posters

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Ići dole

Frizure Empty Frizure

Počalji od Wonderfull 27th Mart 2008, 03:20

Ovde mozete pisati i o svojoj frizuri,trenutno aktuelnim frizurama,postavljati slicice...

Poslednji izmenio Wonderfull dana 17th Juli 2008, 14:59, izmenjeno ukupno 1 puta
Wonderfull
Wonderfull

Broj poruka : 423
Godina : 37
Datum upisa : 26.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Frizure Empty Re: Frizure

Počalji od Malena... 27th Mart 2008, 22:52

ja imam paz...frizz.. slicno kao riana pre nego sto se osisala...owakvu frizuru imam vise od godinu dana..mada sam menjala duzinu i stilll...imam prirodnu boju kose...svetlo smedju...a inace vise volim svetliju i palvu kosu nego tamnu...
Malena...
Malena...

Broj poruka : 61
Godina : 32
Datum upisa : 27.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ludacha 30th Mart 2008, 15:33

imam dugu kosu lepo ravno malo stepenasto osisanu i talasasta mi je!nedavno sam osisala siske ravno i svidja mi se,pa stalno idem kod frizera na feniranje da bi mi bila ravna volim kosu kao sto ima alisia na mom avataru!
ludacha
ludacha

Broj poruka : 54
Datum upisa : 25.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Majda 6th April 2008, 00:20

Imam kovrdzavu kosu, ali je vec duzi vremenski period feniram, odjednom sam pocela, sigurno mi je malo dosadila. Jos neko vreme cu biti ravna, pa posle opet kovrdzava!
Nedostaje mi moja prirodna kosa. neodlucan
Majda
Majda
Admin

Broj poruka : 1364
Godina : 34
Datum upisa : 30.01.2008

http://www.majda.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ludacha 10th April 2008, 13:36

i ja imam kovrdzavu kosu pa je feniram par puta nedeljno,a nekad kada ne mogu da odem kod frizera poludim jer sa prirodnom kosom izgledam bljack!
ludacha
ludacha

Broj poruka : 54
Datum upisa : 25.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sanja 10th April 2008, 14:57

imam tamno braon kosu, prirodno skroz ravnu, ravno i oshishanu, sa shishkama, bash kao na slici forumashice "ludacha". kovrdzam je po potrebi, kad mi ide uz stil i kad imam vremena da odem kod frizera, a nekada je i neobavezno sama izguzvam...
sanja
sanja

Broj poruka : 58
Job/hobbies : Streljashtvo
Datum upisa : 11.02.2008

http://myspace.com/sanjicao13

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Majda 13th April 2008, 17:37

Frizure Frizur10
Majda
Majda
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od hellenamax 15th April 2008, 00:09

Ja imam dugu ravnu kosu, i mnoogo je volim.
A recite mi kako da posatvim sliku
nesto neće.
hellenamax
hellenamax

Broj poruka : 56
Datum upisa : 12.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Majda 15th April 2008, 15:09

hellenamax poslala sam ti privatnu poruku sa instrukcijama kako da postavis sliku cvet

Nikada ne bih menjala moju kovrdzavu kosu za ravnu... srecan
Majda
Majda
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od hellenamax 16th April 2008, 23:12

mOJA KOSICA
Frizure Kosaaa13
hellenamax
hellenamax

Broj poruka : 56
Datum upisa : 12.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Majda 27th April 2008, 02:08

Lepa ti je kosa! da, da

Ja sam opet kovrdzava :D sad jedva cekam da mi poraste kosa, jer mi je samo do ramena, mozda i malo kraca... zbunjen
Majda
Majda
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Wonderfull 8th Maj 2008, 22:09

hellenamax bas ti je lepa kosa andjelcic
Wonderfull
Wonderfull

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od meduzica 10th Maj 2008, 15:27

hellena svaki frizer bi ti pozavidio na svojoj lijepoj dugoj kosi klanja se ja imam isto dugu kosu do pola ledja, tamno smedja, na sva stepena i imam siskice ne guste, vec istanjene i slatke, tako da obozavam kad ih istaknem repicem leptiric

meduzica

Broj poruka : 14
Datum upisa : 10.05.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od meduzica 10th Maj 2008, 15:28

a da i priorodno prava kosa rijetko je kad feniram kezi se

meduzica

Broj poruka : 14
Datum upisa : 10.05.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Majda 16th Maj 2008, 01:45

Strucnjaci otkrivaju tajne sisanja i odrzavanja frizura popularnih holivudskih glumica, koje mozete da primenite i na svojoj kosi.

Dzesika Simpson
Stilista Ken Paves njenu kosu oblikuje stepenastim secenjem koje je upecatljivije s prednje strane. Iako su prednji pramenovi kraci, Ken pazi da prelazi ne budu neravnomerni i grubi.
Ken negu zapocinje nanosenjem pene na mokru kosu, a zatim je rascesljava prstima. Ako koristi peglu za kovrdze, nanosi je samo na donje delove pramenova. Kako bi sto duze zadrzale zeljeni oblik, Ken na gotove kovrdze nanosi sprej za cvrstinu.

Frizure Dzesik10

Andjelina Dzoli
Kosa joj je secena polukruzno, duzine je ispod ramena, a vrhovi su razlicitih duzina kako bi se postigao leprsav izgled, a lice pri tom ostalo otvoreno.
David Babai, koji brine o njenoj kosi, na koren mokre kose nanosi preparate za volumen. Kosa se susi uz pomoc srednje kruzne cetke, i to od temena prema srednjem delu, dok se donji pramenovi zatim uvijaju od lica prema pozadini. Babai koristi cetku s cekinjama da pramenovi ne bi splasnuli, a na kraju je proceslja prstima.

Frizure Andjel10

Dzenifer Aniston
Dzeniferina kosa ove sezone odusevljava punim pramenovima u nijansi meda i poludugim pramenovima sisanim u A-liniji koji donje slojeve cine bogatijima. Kako bi krajevi bili meksi, prednji delovi osisani su nejednako, ali su prelazi ujednaceni. Stilista joj na mokru kosu ravnomerno stavlja serum za zastitu i sjaj, a onda je susi velikom kruznom cetkom, sledeci prirodni pad. Na kraju na vrhove utrlja jos malo seruma.

Frizure Dzenif10

Eva Longorija
Od Evine prirodno tanke kose frizer Ken Paves kreirao je bujne kovrdze. Kosu koja je nesto duza od linije ramena Ken je osisao stepenasto, pazeci da najmanji pramenovi padaju u visini nosa, pa nezno zaokruzuju lice. Slojevitoscu je postignut efekt smanjenja tezine, pa je kosa vizuelno bujnija.
Osim spreja za volumen, koji se direktno stavlja na kosu, trik za odrzavanje je i oblikovanje velikom ovalnom cetkom kad je kosa suva. Pramenovi koji okruzuju lice suse se pod uglom od 45 stepeni, pa uvijaju prema zadnjem delu kako bi li ce ostalo "otvoreno".

Frizure Eva_lo10

Riz Viterspun
Ona je predvodnica ovosezonskog trenda. Duga plava kosa oblikovana je u slojeve koji se nenametljivo stapaju u padu, a siske daju zavrsni pecat. Nejednako seceni pramenovi cine ih razigranim, a nehajan pad i nesto duzi slojevi oko obrva uokviruju lice i isticu oci i jagodice.
Tajna odrzavanja je u vertikalnom susenju pramenova uz pomoc kruzne cetke srednje velicine. Siske se prvo uviju, a potom suse izvlaceci ravno prema nosu, dok se na samom kraju izdvaja gornji sloj pramenova i uvija tako da padaju na stranu.

Frizure Riz_vi10
Majda
Majda
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Frizure Empty Talasasta kosa, ravna kosa & kovrdze

Počalji od Majda 25th Juni 2008, 20:04

Prestanite da "ratujete" sa svojim genima! Negujte kvalitet koji vam je priroda podarila i uživajte u svojoj kosi...

Budući da smo dobar deo školovanja učili biologiju, znamo da su svi ljudi “kombinacija” dejstva gena i spoljašnjih uticaja. To se odnosi i na kosu, i to od korena do vrha. Jednostavno, ne postoji način da izmenite vašu DNK, zbog čega je ispravljanje kovrdža, koje ste nasledili od majke ili oca, prava frustracija za vas (ispucale krajeve da i ne pominjemo!). Međutim, uz odgovarajuću frizuru, negu i način oblikovanja, vaša kosa može da izgleda sjajno, i to bez ijedne prolivene suze.

Ipak, mali broj žena prihvata činjenicu da je anatomija, kada je reč o kosi, njihova nepromenljiva sudbina. Većina želi baš ono što nema (pojedine ankete pokazuju da čak 69% žena želi da ima drugačiji kvalitet kose). Dakle, prvi izazov jeste da naučite da prihvatite ono što imate, a drugi je da to i zavolite. Poenta priče o kosi jeste u tome da ona izgleda lepo, a ne savršeno. Uostalom, poneki nedostatak kreira prirodniji, mladenački izgled. Pitali smo nekoliko eksperata za kosu da nam predlože kako da negujemo ono što nam je podarila priroda.

TALASASTA KOSA
Smatra se da je ovaj tip kose najlakši za održavanje i da nije potrebno uložiti mnogo truda u oblikovanje frizure. Ipak, talasasta kosa mora da bude pravilno, stepenasto ošišana.
Šišanje: Osnovni trik za obuzdavanje talasaste kose jeste uspostavljanje ravnoteže između volumena i slojevitosti vlasi, koji treba da počne u nivou brade. Kada je reč o optimalnoj dužini, najbolje je da ona doseže do ključne kosti, što deluje zaista šik. Puštena, izgleda pomalo neobuzdano, ali seksi, a kada je podignete u konjski rep, ili punđu, deluje ženstveno i otmeno.
Režim nege: Obavezno koristite hidratantni šampon, svaki drugi dan, a nakon pranja obavezno utrljajte regenerator namenjen talasastoj i kovrdžavoj kosi. Peškirom upijte vodu iz kose, ali nemojte je energično trljati (jer ćete oštetiti spoljašnji omotač vlasi, zbog čega će izgledati metličasto). Sledeći korak jeste nanošenje kreme za oblikovanje kose, i to od sredine vlasi do vrha. Dok se kosa suši, uvijajte šire pramenove oko prsta i povlačite ih na dole, jer ćete tako kreirati "meke" talase.
Najveći potencijalni problem: Ako se talasasta kosa ne šiša redovno, ispraviće se pri temenu, a na krajevima će postati "vunasta", zbog čega će vam glava izgledati kao "trougao". Fazonirajte kosu svakih osam do deset nedelja da biste održali njen oblik i oslobodili se rascvetalih krajeva.

TANKE I RAVNE VLASI
Ovaj tip kose zaista nije teško oblikovati i kontrolisati - sve što vam je potrebno jeste volumen na odgovarajućim mestima.
Šišanje: Pažljivo sa makazama! Izbegavajte stepenasto šišanje krajeva, jer je neophodno da kosa na tim mestima zadrži težinu. Klasična bob frizura idealna je za ravnu i tanku kosu.
Režim nege: Ravna i tanka kosa brže se masti od svih ostalih tipova jer masnoća sa temena mnogo brže "putuje" niz vlas nego što je slučaj sa talasima i kovrdžama. Zato, perite kosu svakodnevno, ili svakog drugog dana, koristeći specijalan šampon za masnu kosu (s oznakom "clarifying"), kao i blagi regenerator, koji ćete utrljati samo u krajeve kose. Upijte vodu peškirom, ali nemojte ga uvijati oko glave jer će se kosa zamrsiti. Ukoliko vam se vlasi pri vrhu glave slepe za teme, prstima prođite kroz taj deo i poprskajte ga preparatom za uvećanje volumena u spreju (neće slepiti kosu kao pena ili gel). Potom je osušite fenom, usmeravajući mlaz toplog vazduha ka korenu.
Najveći potencijalni problem: Žene koje imaju tanku kosu najčešće koriste preteranu količinu preparata za stajling, što je uvek kontraproduktivno. Posledice ove navike su ulepljena ili mat kosa. Najlepše je kada je kosa meka, sjajna i kada se prstima lako prolazi kroz nju. Koristite blage losione za kosu u spreju, koji povećavaju volumen, a izbegavajte proizvode u formi gela i kreme. Najbolje je da preparat prvo nanesete na dlanove, dobro ga protrljate, a potom rukama prođete kroz kosu.

KOVRDŽE
Kovrdže uvek deluju romantično, a za njihovo održavanje najvažnije je "strateško" šišanje i optimalno hidriranje kose.
Šišanje: Zaboravite na kratku kosu. Ova dužina izgleda lepo i uredno jedino kada je ošišana tako da prati oblik glave. Eksperti kažu da je dugačka i slojevito ošišana kosa idealna za žene čije su vlasi prirodno kovrdžave. Dakle, pustite kosu da izraste do ramena (ili duže) da bi imala odgovarajuću težinu. Stepenasto šišanje treba da započne u visini brade, a potom kosu dijagonalno odsecite prema zadnjem delu vrata i napravite nekoliko slojeva na potiljku. Na taj način, kosa će biti tanja i lakša u prednjem delu glave i delovaće kao da prirodno pada unazad, a lokne će se pravilno uviti i ulaziti jedna u drugu.
Režim nege: Pre svega, kovrdžava kosa je izuzetno suva. Zato je perite što ređe - najbolje jednom nedeljno. Obavezno koristite šampon koji sadrži hidratantne komponente, kao što su ši puter, maslinovo ili avokadovo ulje. Prilikom svakog tuširanja utrljajte u kosu regenerator, i to od korena do krajeva. Nakon toga, peškirom upijte vodu iz kose i prođite prstima kroz nju, ili upotrebite češalj širokih zubaca. Postupak završite utrljavanjem regeneratora koji se ne ispira ("leave-in" formula), počevši 2,5 cm od korena sve do krajeva, i nanesite malo pene. Regeneratori koji se ne ispiraju kreiraju tanak sloj hidratantnih polimera na vlasima, koji sprečavaju gubitak vlage. Pena obuzdava stvaranje efekta vune u kosi i održava lep oblik lokni. Uvijte tanke pramenove oko prsta i držite ih od 15 do 30 sekundi. Potom sačekajte da se kosa prirodno osuši, ili to učinite pomoću dodatka (difuzer) na fenu. Ukoliko odlučite da koristite fen, morate potpuno da osušite kosu jer će u suprotnom biti poput metlice!
Najveći potencijalni problem: Najveća pretnja za žene koje imaju kovrdžavu kosu jeste efekat vune. Da biste to izbegli, redovno primenjujte pakovanje za kosu sa dubinskim delovanjem. Redovno - znači jednom nedeljno. Ova vrsta preparata optimalno hidrira kosu i stvara glatki omotač oko vlasi koji sprečava štetne efekete vlage u vazduhu.
Upotrebom regeneratora u čijem se sastavu nalaze komponente koje mogu da oblože vlasi, poput silikona, optimalno ćete zaštititi kosu od štetnih uticaja iz okruženja, a naročito vlage.

Koristan clanak... namiguje leptiric pozdrav
Majda
Majda
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milena_BG 15th Juli 2008, 20:50

Ja imam kovrdzavu kosu mada vise volim ravnu al sta cu...operem je,stavim balzam i to je to....i naravno UVEK pustim da se prirodno osusi i ovako je malo suva... Hmmm ....ne znam jel zna neko neki preparat da bude malo 'zivlja' a ne ovako suva??????????????? ? ? ? ? ?
Milena_BG
Milena_BG

Broj poruka : 158
Godina : 30
Job/hobbies : folklor
Datum upisa : 14.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od [D][a][n][i][e][l][a] 16th Juli 2008, 12:52

Moja frizura....LoL happy
Veoma, veoma komplikovano objasniti kezi se
Zapravo, imam tamno smedju boju, neka srednja duzina.... namiguje
Ali imam jedan problem.... Zapravo, nije ni kovrdzava [mislim na one velike lokne], a ni potpuno ravna.... zbunjen To me izludjujeeee udaren
Bukvalno, imam grivu umesto kose....
Svakog meseca idem da mi je stanje [iako od toga kosa jos vise cveta]..... Sve je super dok sam kod frizera, ali nakog prvog pranja ona opet krene da se glupira.... ??? Nekad mi dodje da se osisam na celavo.... zbunjen
Koristila sam one preparate koji kao sluze da vam kosa miruje i da postane ravna, ali.... nistaaaaaaa... Ona od toga jos vise krene da se kovrdza omg Cudno, zar ne?! I naravno..... Jedino resenje jeste pegla.... srecan Sisam se i stanjujem kosu svakog meseca, upravo zbog toga sto svaki put kad operem kosu, ja je ispeglam... Sto znaci da je ostecujem svaka 2 dana zbunjen
Medjutim, na trziste je Nivea izbacila neko pakovanje za kosu [ima za plavu, smedju i crvenu kosu valjda] koje sluzi da vam kosa ostane zdrava da, da I stvarno pomaze! da, da srecan
[D][a][n][i][e][l][a]
[D][a][n][i][e][l][a]

Broj poruka : 541
Godina : 32
Datum upisa : 02.04.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nikolina89 16th Juli 2008, 19:12

Daniela isti slucaj i kod mene zbunjen nit' kovrdzava, nit' ravna... Pegla za kosu rules! kezi se
Nikolina89
Nikolina89

Broj poruka : 236
Datum upisa : 16.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Wonderfull 16th Juli 2008, 20:07

I ja sam oduvek zelela da imam potpuno ravnu kosu...ipak sam ostavila presu,mnogo unistava kosu.
Wonderfull
Wonderfull

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milena_BG 16th Juli 2008, 22:43

Ja sam jedno vreme bila fenirala kosu svaki drugi dan i peglala sam je bas bas cesto i na kraju je bila ko slama pa sam prestala...ima jedno vise od pola godine kako ne sushim kosu fenom i ne peglam i mnogo se oporavila!!!!!!!!!! cvet cvet cvet happy .......tako da ako zelite da imate lepu kosu i mekanu zaboravite na fen i peglu....(pravite se da je pokvaren).......................................!!!!!!!! tapse
Milena_BG
Milena_BG

Broj poruka : 158
Godina : 30
Job/hobbies : folklor
Datum upisa : 14.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Wonderfull 17th Juli 2008, 02:24

hahahah...svidja mi se ovaj savet sa pravite se da je pokvaren kezi se
Wonderfull
Wonderfull